Bijdrage aan vakantieweek in Rheden en Dieren

Bijdrage aan vakantieweek in Rheden en Dieren

afsluiting zomervakantie met een thema week

 

Kiwanis Club Rheden “De Veluwezoom” draagt €500 bij voor de organisatie van kindervakantie week Rhevak 2021 en €500 voor kindervakantie week Madierodam 2021. Thema voor Rhevak is “Ridders van de kromme spijker” en is van 30 augustus t/m 27 augustus in het dorp Rheden. Madierodam heeft als thema “In ’t Wild” en is van 30 augustus t/m 3/09 in het dorp Dieren.   

    /imagecache/lg/uploads/2021/08/rhevak-2021.jpg                  /imagecache/lg/uploads/2021/08/madierodam-2021-1.jpg

Sinds de opening van de Goededoelen winkel aan de Wilhelminaweg 30, november 2019, is dit alweer een zesde bijdrage  wat de club uit de opbrengst van de winkel kan gaan overmaken. De winkel is een samenwerking met het Rhedens de Tender en de Kiwanis Club Rheden De Veluwezoom. De club heeft het initiatief hiertoe genomen en de school gevraagd of zij hieraan met  studenten, opleiding verkoop, willen meewerken. Studenten krijgen in de winkel de gelegenheid om alle facetten te leren kennen die te maken hebben met dagelijkse gang van zaken in een winkel.

De goederen krijgen wij van diverse kanten, gratis, aangeboden. Met deze winkel werken wij ook mee aan de circulaire economie. Leden van binnen en buiten de club zijn vrijwilligers die tijdens de openingsuren, te weten woensdag tot en met zaterdag, van 11.00 uur tot 16.00 uur de winkel bemensen. Per 22 september is de winkel ook op maandag van 11.00 – 16.00 open. Studenten zullen dan op deze dag de winkel runnen.

Alle opbrengsten gaan naar goede doelen, die de doelstelling van Kiwanis wereld wijd ondersteunen. Te weten “Serving the Children of the World”. Uit de opbrengsten van de winkel hebben wij al eerder schenkingen mogen doen aan o.a.: Stichting “Het Vergeten Kind”, Kraamafdeling Rijnstate, kersttassen actie Stichting Start en een drie jarige bijdrage aan project “Meer Muziek in de klas” Gemeente Rheden. Kiwanis Club Rheden “De Veluwezoom”

 

Deel deze post