Kiwanis Club Rheden: €1350 voor de jaarlijkse kersttassenactie Stichting Strak

Kiwanis Club Rheden: €1350 voor de jaarlijkse kersttassenactie Stichting Strak

 
DIEREN – Op woensdag 8 december vond de overdracht presentje voor jongeren plaats in het Duynhuis aan de v. Duyn v. Maasdamstraat 63 in Dieren door de Kiwanis Club Rheden “De Veluwezoom “ en Stichting Strak.

De overdracht vond om 13.00 uur plaats, voorzitter Sam Veen en Ap Lammers van Kiwanis Club Rheden overhandigde de goederen aan voorzitter Jos Wortelboer en Monique Heins  van Stichting Strak, (mede namens Stichting Strak was Elise Spaander ook.aanwezig'

Kiwanis Club Rheden “De Veluwezoom” draagt € 1350,– bij voor de jaarlijkse kersttassen actie van Stichting Strak.

Stichting Strak organiseert ieder jaar (i.s.m. stichting DIANA) de actie Kersttas. Bijstandsgerechtigden kunnen rond de feestdagen een goed gevulde boodschappentas krijgen met feestelijke, houdbare producten. Het afgelopen jaar is de tas vervangen door een kerstpakket. 400 Personen/gezinnen uit de gemeenten Rheden en Rozendaal ontvingen in 2020 een kerstpakket. Dit jaar hoopt de stichting zelfs 450 huishoudens een kerstpakket te kunnen aanbieden. Mede dankzij de sponsoring van de Kiwanis Club krijgen 70 jongeren in de leeftijd van 3-7 jaar en 70 jongeren in de leeftijd van 8-12 jaar een extra presentje.

        /imagecache/lg/uploads/2021/12/rheden-nieuws-2.jpg

Sinds de opening van de Goededoelenwinkel aan de Wilhelminaweg 30, november 2019, is dit alweer een zevende bijdrage wat de club uit de opbrengst van de winkel kan gaan overmaken. De winkel is een samenwerking met het Rhedens de Tender en de Kiwanis Club Rheden De Veluwezoom. De club heeft het initiatief hiertoe genomen en de school gevraagd of zij hieraan met  studenten, opleiding verkoop, willen meewerken. Studenten krijgen in de winkel de gelegenheid om alle facetten te leren kennen die te maken hebben met dagelijkse gang van zaken in een winkel.

“De goederen krijgen wij van diverse kanten, gratis, aangeboden. Met deze winkel werken wij ook mee aan de circulaire economie. Leden van binnen en buiten de club zijn vrijwilligers die tijdens de openingsuren, te weten maandag, woensdag tot en met zaterdag, van 11.00 uur tot 16.00 uur de winkel bemensen. Op maandag is de winkel van 11.00 – 16.00 open. Studenten zullen dan op deze dag de winkel runnen.”

“Alle opbrengsten gaan naar goede doelen, die de doelstelling van Kiwanis wereld wijd ondersteunen. Te weten “Serving the Children of the World”. Uit de opbrengsten van de winkel hebben wij al eerder schenkingen mogen doen aan o.a.: Stichting “Het Vergeten Kind”, Kraamafdeling Rijnstate, kersttassen actie Stichting Start en een drie jarige bijdrage aan project “Meer Muziek in de klas” Gemeente Rheden en  kindervakantie week Rhevak en Madierodam. Kiwanis Club Rheden “De Veluwezoom””

     /imagecache/lg/uploads/2021/12/rheden-nieuws-3.jpg 

Door: nieuws.nl rheden Datum: 10 december 2021 10:27 Laatsteupdate: 10-12-2021 15:13

Deel deze post